Veľké Dvorany; Fotovoltaická elektráreň

24.05.2011 17:20

Žiaci I. A a I. B triedy boli dňa 13. 5. 2011 na exkurzii vo Veľkých Dvoranoch, kde si pozreli elektráreň, ktorá vyrába elektrickú energiu zo slnečného žiarenia. Dozvedeli sa o využívaní ekologickej energie. Ďalšou zastávkou bola expozícia archeologických nálezov v obci Bojná. Pri pobyte na čerstvom vzduchu si žiaci pozreli zvieratká na Ranči pod Babicou. Exkurzie sa zúčastnilo 34 žiakov a 2 pedagógovia.

Kontakt

Projektenergia

projektenergia@gmail.com

Vyhľadávanie

Novinky

30.11.2010 19:00

Aktivity v novembri

Na technickej výchove chlapci IX. A a IX. B triedy vyhotovili rôzne pútače na šetrenie energie. Pracovali ako v reklamnej agentúre. Navrhovali obrázky, robili spoločne úpravy textov, aby boli výstižné: Je čas šetriť, Posledný zhasína, Šetrím energiu a pod.. Pútače vo forme tabuliek vyrobili z dreva, texty a obrázky do neho vypálili. Tvorivosť a šikovnosť chlapcov bola odmenená obdivom ostatných spolužiakov.
13.11.2010 20:55

Aktivity v novembri

  Na technickej výchove žiaci VII. A vytvorili  modely kuchýň, kúpeľní, izieb s rôznymi spotrebičmi i spotrebiče samostatné. Pracovali ako včeličky, každý chcel mať svoj model čo najkrajší a každý sa chcel ním pochváliť. Čo zaujalo viac? Kúpeľňa, či kuchyňa alebo detská izba? Všetko, lebo to deti robili s radosťou, bolo to pekné a vtipné.
03.11.2010 18:21

Aktivity v októbri

  Tento mesiac žiaci na výtvarnej výchove dali na výkresy svoje predstavy o obnoviteľných zdrojoch energie, ako šetriť energiu a ako zdravo bývať. Uzdu fantázie popustil aj budúci návrhár automobilov. Jeho solárne auto bude nielen najrýchlejšie, ale aj ekologické. Žiaci pripravili malý výber svojich obrázkov, plagátov, projektov a urobili z nich výstavku. Svojimi výtvarnými prácami prejavili svoje názory a pohľady na ekologický,  hlavne do budúcnosti potrebný smer napredovania ľudstva.
21.10.2010 15:38

Aktivity v októbri

V rámci Európskeho dňa rodičov a školy  21. X. 2010 na našej škole rodičia prežili spolu so svojimi deťmi jeden školský deň. Zúčastnili sa aj minikonferencie žiackych prezentácií, na ktorej vystúpila i Dominika Grozaničová so svojou prezentáciou Obnoviteľné zdroje enenergie. Svojou prácou rodičov a deti zaujala.
11.10.2010 11:40

Prezentácia Obnoviteľné zdroje energie

Obnoviteľné zdroje energie.ppt (2,7 MB)

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode