Aktivity v marci

01.05.2011 21:42

V priebehu mesiaca marec sa žiaci 7. a 8. ročníka zapojili do projektu aktivitami zameranými na úsporu energie. Aktivita, ktorú žiaci pomenovali Šetrím, šetríš, šetríme je vlastne skupinová práca žiakov. Na základe prečítania krátkych pracovných textov vytvárali pravidlá šetrenia energie. V textoch sa dočítali o rôznych rodinách. Členovia každej rodiny zjavne nešetrili vodou, teplom, elektrinou a žiaci mali vymyslieť, ako pomôcť týmto rodinám ušetriť energiu a tým aj peniaze. Keďže pracovné texty boli vytvorené realisticky a žiakom pripomínali ich vlastné rodinné prostredie, táto aktivita im umožnila vytvoriť si také pravidlá úspory energií a tým aj financií, ktoré sú použiteľné aj v ich skutočných domovoch. 

Kontakt

Projektenergia

projektenergia@gmail.com

Vyhľadávanie

Novinky

30.11.2010 19:00

Aktivity v novembri

Na technickej výchove chlapci IX. A a IX. B triedy vyhotovili rôzne pútače na šetrenie energie. Pracovali ako v reklamnej agentúre. Navrhovali obrázky, robili spoločne úpravy textov, aby boli výstižné: Je čas šetriť, Posledný zhasína, Šetrím energiu a pod.. Pútače vo forme tabuliek vyrobili z dreva, texty a obrázky do neho vypálili. Tvorivosť a šikovnosť chlapcov bola odmenená obdivom ostatných spolužiakov.
13.11.2010 20:55

Aktivity v novembri

  Na technickej výchove žiaci VII. A vytvorili  modely kuchýň, kúpeľní, izieb s rôznymi spotrebičmi i spotrebiče samostatné. Pracovali ako včeličky, každý chcel mať svoj model čo najkrajší a každý sa chcel ním pochváliť. Čo zaujalo viac? Kúpeľňa, či kuchyňa alebo detská izba? Všetko, lebo to deti robili s radosťou, bolo to pekné a vtipné.
03.11.2010 18:21

Aktivity v októbri

  Tento mesiac žiaci na výtvarnej výchove dali na výkresy svoje predstavy o obnoviteľných zdrojoch energie, ako šetriť energiu a ako zdravo bývať. Uzdu fantázie popustil aj budúci návrhár automobilov. Jeho solárne auto bude nielen najrýchlejšie, ale aj ekologické. Žiaci pripravili malý výber svojich obrázkov, plagátov, projektov a urobili z nich výstavku. Svojimi výtvarnými prácami prejavili svoje názory a pohľady na ekologický,  hlavne do budúcnosti potrebný smer napredovania ľudstva.
21.10.2010 15:38

Aktivity v októbri

V rámci Európskeho dňa rodičov a školy  21. X. 2010 na našej škole rodičia prežili spolu so svojimi deťmi jeden školský deň. Zúčastnili sa aj minikonferencie žiackych prezentácií, na ktorej vystúpila i Dominika Grozaničová so svojou prezentáciou Obnoviteľné zdroje enenergie. Svojou prácou rodičov a deti zaujala.
11.10.2010 11:40

Prezentácia Obnoviteľné zdroje energie

Obnoviteľné zdroje energie.ppt (2,7 MB)

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode