Aktivity v marci

31.03.2011 20:07

V priebehu mesiaca marec sa žiaci 7. a 8. ročníka zapojili do projektu aktivitami zameranými na úsporu energie.

Aktivita, ktorú žiaci pomenovali Šetrím, šetríš, šetríme je vlastne skupinová práca žiakov. Na základe prečítania krátkych pracovných textov vytvárali pravidlá šetrenia energie. V textoch sa dočítali o rôznych rodinách. Členovia každej rodiny zjavne nešetrili vodou, teplom, elektrinou a žiaci mali vymyslieť, ako pomôcť týmto rodinám ušetriť energiu a tým aj peniaze. Keďže pracovné texty boli vytvorené realisticky a žiakom pripomínali ich vlastné rodinné prostredie, táto aktivita im umožnila vytvoriť si také pravidlá úspory energií a tým aj financií, ktoré sú použiteľné aj v ich skutočných domovoch.

 

Kontakt

Projektenergia

projektenergia@gmail.com

Vyhľadávanie

Novinky

22.01.2011 20:21

Aktivity v januári

Dňa 17. I. 2011 na našu školu zavítal vzácny hosť primátor Topoľčian Ing. Baláž. Prišiel medzi nás, aby nám porozprával o energetickom hospodárení mesta v súvislosti s ochranou životného prostredia, o znižovaní nákladov na energie a hlavne o budovaní teplárne za 30 mil. €. Tepláreň - kogeneračná jednotka na biomasu by mala ročne vyrobiť 90 tisíc MWH tepla a viac ako 41 tisíc MWH elektrickej energie. Atmosféra besedujúcich bola uvoľnená, v deviatakoch získal veľmi pozorných poslucháčov, veď sa dozvedeli veľa nových a zaujímavých informácií týkajúcich sa mesta. Žiaci sa primátorovi Ing. Balážovi poďakovali, že si našiel vedľa svojej práce čas aj na túto činnosť.
17.12.2010 17:44

Aktivity v decembri

Žiaci našej školy sa zapojili do zberu tetrapakových obalov. Ako sa ďalej využijú? Šiestaci to už vedia, dozvedeli sa to na zaujímavej besede v pondelok 13. 12. 2010. Pracovníčky ObÚŽP Ing. Kereková a Ing. Braná ich nenásilnou formou vtiahli do problematiky odpadového hospodárstva, pozreli si DVD o triedení a recyklácii odpadu, presvedčili sa o význame druhotného zberu na úsporu energie a ochranu životného prostredia, aktívne reagovali na otázky a vyjadrovali svoje názory.    
09.12.2010 18:22

Aktivity v decembri

Na stredu 8. XII. 2010 sme sa my štvrtáci a piataci veľmi tešili. Čakala nás prednáška s pracovníčkami Obvodného úradu životného prostredia v Topoľčanoch Ing. Stolárovou a Ing. Kubranovou. Tešili sme sa hlavne preto, že si môžeme prehĺbiť naše teoretické vedomosti, ktoré sme doteraz získali o obnoviteľných zdrojoch energie.  Prednáška bola naozaj zaujímavá, počúvali sme ju veľmi pozorne. Videli sme video o veternej energii a jej využití, dozvedeli sme sa o fotovoltaickej elektrárni  vo Veľkých Dvoranoch a veľa iného. Pracovníčky ObÚŽP odpovedali na naše otázky, ale aj my sme vedeli odpovedať na mnohé ich otázky. Ďakujeme, že medzi nás prišli.
07.12.2010 19:00

Aktivity v novembri

Kto vie na našej škole viac o slnečnej energii ako naši ôsmaci? Určite málokto. Túto tému zvládli na jednotku. Ich projekty vytvorené na triednickej hodine majú vtip, fantáziu ale najmä presnosť a jednoduchosť. Najdete tam všetky potrebné informácie.   
02.12.2010 18:35

Aktivity v novembri

Neviete ako ušetriť peniaze? Opýtajte sa Mareka Bartoša zo VII. A triedy. Poradí Vám: "Šetrite energiu, ušetríte peniaze." Jeho rady a trefné obrázky sú na projekte. Niežeby bol tento projekt jediný s touto tematikou, ale je určite najlepší. Pozrite si ho, je na nástenke.

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode